PEPPARKAKSHUS
Det var dags att göra något med pepparkaksdegen som bara låg i kylen och fick insperation från denna sidan:
http://www.dietkokboken.se/misc/matskolan/pepparkakshus.jsp
1.Till utskärningen bör man använda mallar. Skär efter kanterna (helst med degsporre). Om dåligt resultat efter gräddning, använd en tandad brödkniv och skär försiktigt fram och tillbaka när degen svalnat. Skär ut fönster (testa hjärtformade) och spar dessa för gräddning och klistra sedan på huset. Efter utskärning skall degen torka minst 3 timmar och för bästa resultat gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Ugnen skall vara varm när degen sätts in. Lägg degen på teflonbelagd bakduk på en plåt (bättre än bakplåtspapper). Grädda ca 5 min till fin färg.
Och här är recept på glasyr agnes !
Vispa ihop florsocker (4 dl) och äggvita (2 msk) till en fast, men lätt och luftig kristyr (maräng- konsistens). Elvisp kan användas, men med en stav och på lägsta hastighet
http://www.dietkokboken.se/misc/matskolan/pepparkakshus.jsp
1.Till utskärningen bör man använda mallar. Skär efter kanterna (helst med degsporre). Om dåligt resultat efter gräddning, använd en tandad brödkniv och skär försiktigt fram och tillbaka när degen svalnat. Skär ut fönster (testa hjärtformade) och spar dessa för gräddning och klistra sedan på huset. Efter utskärning skall degen torka minst 3 timmar och för bästa resultat gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Ugnen skall vara varm när degen sätts in. Lägg degen på teflonbelagd bakduk på en plåt (bättre än bakplåtspapper). Grädda ca 5 min till fin färg.
Och här är recept på glasyr agnes !
Vispa ihop florsocker (4 dl) och äggvita (2 msk) till en fast, men lätt och luftig kristyr (maräng- konsistens). Elvisp kan användas, men med en stav och på lägsta hastighet
Kommentarer
Trackback