VANILJWHOPPIE ist för macarones
Whoppies liknar macaroner, fast enklare !
var så klart tvungen att testa det! Jag hade min jordgubbsfrosting och hade florsocker ist för glasyr!
Jag hade kunnat gjort kakorna mindre men annars blev de sjukt goda !
Receptet hittade jag i den nya buffé
ger 30 st
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mjölk
fyllning
200 g färskost
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 apelsin
glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175C. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
2. Blanda de torra ingredienserna i en seperat bunke. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen.
3. Blanda i mjölken.
4. Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem så att de blir ca 3 1/2 cm i diameter. Ca 15 st per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
5.fyllning: Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. Blanda i apelsinskalet.
6.Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Se till att hela bottnen blir täckt med fyllning. Lägg ihop med resten av kakorna.
var så klart tvungen att testa det! Jag hade min jordgubbsfrosting och hade florsocker ist för glasyr!
Jag hade kunnat gjort kakorna mindre men annars blev de sjukt goda !
Receptet hittade jag i den nya buffé
ger 30 st
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mjölk
fyllning
200 g färskost
50 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 apelsin
glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175C. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
2. Blanda de torra ingredienserna i en seperat bunke. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen.
3. Blanda i mjölken.
4. Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem så att de blir ca 3 1/2 cm i diameter. Ca 15 st per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
5.fyllning: Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. Blanda i apelsinskalet.
6.Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Se till att hela bottnen blir täckt med fyllning. Lägg ihop med resten av kakorna.
Kommentarer
Trackback