CITRONMUFFINS
CUPCAKES !
För cupcakes behöver du ha :¨
Muffins smet (citron)
120g mjöl
150g strösocker
1½ tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal (eller citronessens)
nästan 1 dl mjölk
1 ägg
1 dl philadelphiaost
Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal( citronessens) och smör i en bunke och vispa ihop. Tillsätt mjölken, lite i taget och vispa tills den har blandats ned i smeten.
Tillsätt ägget och blanda in i smeten. Vispa smeten tills den är slät, utan att överarbeta den!
Skeda upp smeten i pappersformar till två tredjedelar och grädda i ugnen lång ner, i ca 30 min. Det ska inte fastna någon smet på provstickan som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer på ett galler för att kallna.
Frosting med smak av...
citron:
250 g florsocker, siktat
80 g smör, rumstempererat
2msk rivet citronskal eller citronessens
några droppar gul hushållsfärg
räcker till ca 12 cupcakes
vanilj:
300 g (ca 3 dl)florsocker, siktat
50g osaltat smör, rumstempererat
125 g naturell philadelphiaost
räcker till ca 12 cupcakes
Rör samman ingridienserna tills smeten blir lätt och fluffig, minst fem minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och
lättare blir den!
För cupcakes behöver du ha :¨
Muffins smet (citron)
120g mjöl
150g strösocker
1½ tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal (eller citronessens)
nästan 1 dl mjölk
1 ägg
1 dl philadelphiaost
Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal( citronessens) och smör i en bunke och vispa ihop. Tillsätt mjölken, lite i taget och vispa tills den har blandats ned i smeten.
Tillsätt ägget och blanda in i smeten. Vispa smeten tills den är slät, utan att överarbeta den!
Skeda upp smeten i pappersformar till två tredjedelar och grädda i ugnen lång ner, i ca 30 min. Det ska inte fastna någon smet på provstickan som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer på ett galler för att kallna.
Frosting med smak av...
citron:
250 g florsocker, siktat
80 g smör, rumstempererat
2msk rivet citronskal eller citronessens
några droppar gul hushållsfärg
räcker till ca 12 cupcakes
vanilj:
300 g (ca 3 dl)florsocker, siktat
50g osaltat smör, rumstempererat
125 g naturell philadelphiaost
räcker till ca 12 cupcakes
Rör samman ingridienserna tills smeten blir lätt och fluffig, minst fem minuter. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och
lättare blir den!
Kommentarer
Trackback