DAJM



1/2 dl vetemjöl
1 matsked kakao
1/2 deciliter sirap
50 gram smör
1 deciliter socker
200 gram ljus blockchoklad

1. Lägg bakplåtspapperet på plåten

2. Blanda alla ingridienserna, utom chokladen, i en liten kastrull. Rör ihop ordentligt med en träsked. Sätt kastrullen på medelskark värme. Låt smeten nätt och jämnt koka upp. Sänk värmen och låt den bubbla stillsamt i fem minuter.

3. Häll försiktigt smeten på bakplåtspappret. Tänk på att smeten är väldigt, väldigt varm! Bred ut den med träskeden till en tunn kaka eller lätt bakplåtspapper ovanpå och kavla den försikigt. Låt den svalna. Ställ in plåten i kylskåpet så att kolan blir hård.(baksidan eller balkongen går lika bra)

4. Fyll kastrullen till hälften med vatten och låt det koka upp på medelstark värme. Sänk värmen lite grann och sätt en skål ovanpå kastrullen. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i skålen. Ta av kastrullen från värmen, lyft  av skålen. Låt chokladen svalna lite.

5. Ta ut plåten från kylskåpet. Bryt kolan i lagom stora bitar och doppa varje bit i den smälta chokladen. Använd en gaffel för att vända bitarna i chokladen. Låt dem rinna av och lägg dem sedan på bakplåtspappret. Ställ in de färdiga dajmbitarna i kylskåpet så att de stelnar.

Kommentarer
Postat av: Amanda

Dajm är så himla gott att göra själv :)

2011-12-05 @ 22:19:02
URL: http://mjuppi.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Det är verkligen det!

Försvinner snabbt när man gör det hemma !

2011-12-05 @ 23:19:17
URL: http://eveerybodybutme.blogg.se/
Postat av: L Mode Inspiration Livsstil

Va gottigt!! Puss på dig !!

2011-12-06 @ 09:55:55
URL: http://louiseks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0