Så, varför inte vara utan mindra kemikalier och samtidigt göra en tjänst för miljön?

Bikarbonat i håret för mer volym? Funkar det verkligen ?

No 'poo är en förkortning av engelskans no shampoo, men är också en ordlek som syftar till att vara utan "skit" i håret/på kroppen/omgivningen.
Så, varför inte vara utan mindra kemikalier  och samtidigt göra en tjänst för miljön?

Det är dock lite anorlunda om du ska tvätta håret med bikarbonat.
Schampo löser upp smutsen kemiskt, på grund av SLS med dess starkt rengörande egenskaper. Med mildare rengöringsmetoder ska du istället jobba med mekanisk rengöring. Det innebär att du masserar hårbotten noga för att lösa upp smutsen. Se till att endast massera i själva hårbotten, ”mellan” hårstråna. 2 minuters massage räcker!  

Efter tvätten är det bra att skölja håret med kallt vatten (och gärna en efterskölj, se länk nedan), eftersom varmt vatten och tvättning öppnar fjällen på hårstråna, medan kallt vatten sluter dem igen. Helt slutna blir fjällen dock inte förrän håret är torrt, så du bör inte hålla på att greja med håret medan det torkar (helst lufttorkar). Håret kan kännas jätterufsigt efter tvätten, detta beror på att de öppna fjällen gör att hårstråna fastnar i varandra. Låter du bara håret få lufttorka i fred så är det lättrare att kamma ut när håret är torrt.
( http://www.nopoo.se/nopoo/ )





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0