Energi ? ja tack!

ENERGIkakor

150 g vit choklad, grovt hackad
120 g osaltat smör
150 g strösocker
2 ägg
1 ½ tsk vaniljessens
200 g grahamsmjöl ( funkar lika bra med vanligt mjöl)
en nypa salt (uteslut salt om du använder dig utav saltade solroskärnor)
100 g musli
20 g solroskärnor
(Jag mixade både muslin och solroskärnorna tillsammans.)
Värm ugnen till 175 grader.

Lägg chokladen och smör i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten ( skålens botten får inte vidröra vattnet). Låt ingridienserna smälta till en slät smet.

Ta bort kastrullen från värmen. Rör ned sockret ordentligt för hand. Tillsätt äggen och vaniljessensen medan du rör om kraftigt så att äggen inte hinner stelna. Det är ingen fara om smeten ser ut att börja skära sig. Tillsätt mjöj, salt, musli och solroskärnorna och rör tills det har fördelat sig jämnt.

Häll smeten i den förberedda bakplåten och grädda i cirka 35-40 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun men fortfarande mjuk i mitten. Låt kallna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0