subway kakor!
SUBWAY KAKOR SOM ALLA KAN GÖRA!
Har prövat flera olika recept på "subway kakor" men detta fick jag av älskade agnes, kakorna blev helt underbara! De smakar precis som kakorna från subway!
Tänkte dela med mig av receptet!
Du behöver
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 g smör
3 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 g hackad choklad (Jag valde vit)
Så här gör du
1. Smält smöret och rör ihop med råsocker och strösocker. Häll i äggenoch vispa med en elvisp tills det blir lätt och fluffigt.
2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en anna skål.
3. Tillsätt mjölblandningen i smör- och äggblnandningen och rör ihop. OBS! rör INTE för länge, bara så att det blir blandat.
4. Hacka chokladen och rör ned den i smeten.
5. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt så med andra ord inte för stora högar.
6. Grädda kakorna ganska långt ner i ugnen på 175 grader, i ca 12 minuter. (Beroende på hur stora kakorna är)
Grädda inte för länge då mister de sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!
Har prövat flera olika recept på "subway kakor" men detta fick jag av älskade agnes, kakorna blev helt underbara! De smakar precis som kakorna från subway!
Tänkte dela med mig av receptet!
Du behöver
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 g smör
3 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 g hackad choklad (Jag valde vit)
Så här gör du
1. Smält smöret och rör ihop med råsocker och strösocker. Häll i äggenoch vispa med en elvisp tills det blir lätt och fluffigt.
2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en anna skål.
3. Tillsätt mjölblandningen i smör- och äggblnandningen och rör ihop. OBS! rör INTE för länge, bara så att det blir blandat.
4. Hacka chokladen och rör ned den i smeten.
5. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt så med andra ord inte för stora högar.
6. Grädda kakorna ganska långt ner i ugnen på 175 grader, i ca 12 minuter. (Beroende på hur stora kakorna är)
Grädda inte för länge då mister de sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!
Kommentarer
Trackback